KREMROLE
KREMROLE
ingredience:
- 3 pláty listového těsta
- 2 vejce na potření
náplň:
- bílky
- cukr krystal
postup:
Plát těsta rozřežeme rádýlkem na 3cm proužky. Každý proužek natočíme na formičku tak, aby se okraje překrývaly. Konec proužku k formičce přitlačíme. Kremrole vyrovnáme na plechu na pečící papír. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 5-10 minut. Sem tam pomažeme vejcem. Vychladlé kremrole naplníme.
Do kastrolu dáme vařit asi 5 cm vody. Když se voda vaří, ve druhém kastrolu vyšlehámu tuhý sníh, dáme ho nad páru, přisypeme cukr a šleháme do tuhého krému. Necháme sestydnout. Studený krém plníme zdobičkou do kremrolí, které následně posypeme moučkovým cukrem.